السبت 2 مايو - 1:16:22 | المشاركة رقم: |
جوهري
إحصائيةالعضو | عدد المساهمات : 6 | تاريخ التسجيل : 18/02/2017 |
|
| موضوع: جلاش باللحمة المفرومة جلاش باللحمة المفرومة - اقتباس :
المقادير
- 1 x عدد بيضة (طازجة)
- 1 x عدد بصلة (مقطعة صغير)
- 1 x عدد فص ثوم مهروس
- 1 x لفة جلاش
- 1 x معلقة صغيرة ملح (أو حسب الرغبة)
- ½ x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون (أو حسب الرغبة)
- ½ x كيلو لحمة مفرومة
- ½ x كوب لبن كامل الدسم (حليب)
- ½ x معلقة صغيرة بهارات لحمة
- ¼ x كوب زبدة (بدرجة حرارة الغرفة)
الخطوات[list=decimal] [*] فى وعاء نضع معلقتين سمنة ونضع البصل ونقلب كويس حتى يصفر اللون ثم نضع فص توم متقطع قطع صغيره ونقلب ثم هنضيف اللحمه المفرومه وونضع البهارات والملح والفلفل ونتركها على نار هادية لحد ما تتعصج .[*] فى صينية مدهونة زبدة نضع أول طبقة جلاش ثم تدهن زبدة بالفرشاة ثم نضع الورقة الثانية وندهنها وتكرر هذه العملية 5 مرات مع خمس ورقات جلاش .[*] ثم نضع اللحم المفروم المعصج فوق طبقات الجلاش ونضع فوقها خمس طبقات جلاش اخرى مع تكرار عمليه الدهن بالزبدة .[*] تقطع صينيه الجلاش بالسكينة الحامية .[*] فى وعاء صغير نخلط اللبن والبيض جيدا ونصبه فوق صينية الجلاش .[*] يدخل الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية الى أن يحمر الوجة يقدم دافئ بالهنا والشفا.[/list]
|
| |