جواهر ستار التعليمية |
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات جواهر ستار التعليميه المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى مع تحيات الإدارة |
جواهر ستار التعليمية |
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات جواهر ستار التعليميه المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى مع تحيات الإدارة |
|
جواهر ستار التعليمية :: مـــنـــتــــديــات الأسرة :: المطبخ العربي |
الأحد 12 يوليو - 19:29:44 | المشاركة رقم: | |||||||
Admin
| موضوع: طاجن البسلة باللحم المفروم طاجن البسلة باللحم المفروم طاجن البسلة باللحم المفروم [size=32][b][b]المقادير :[/b] [size=32][b]كيلو ونصف بسلة[/b][/size] [size=32][b]نصف كيلو جزر[/b][/size] [size=32][b]نصف كيلو لحم مفروم ( عصاج )[/b][/size] [size=32][b]وسأكتب لكِ طريقة العصاج[/b][/size] [size=32][b]2 ملعقة صلصة[/b][/size] [size=32][b]3 حبة طماطم[/b][/size] [size=32][b]ا بصلة[/b][/size] [size=32][b]ملح - فلفل - بهارات - 1 ماجى[/b][/size] [size=32][b][/b][/size] [size=32][b]طريقة عمل العصاج : [/b][/size] [size=32][b]شوحى بصلة متوسطة الحجم حتى يصير لونها ذهبى , اضيفى ورقة لاورا , واضيفى واحدة فلفل رومى مقطعة صغير , وأضيفى اللحم المفروم مع تتبيله بالملح والفلفل والبهارات وقليل من بشر جوزة الطيب[/b][/size] [size=32][b]حتى يتغير لون اللحم , أضيفى عصير الطماطم [/b][/size] [size=32][b]( 2 حبة طماطم ) واتركيه حتى ينضج .[/b][/size] [size=32][b]نيجى للبسلة :[/b][/size] [size=32][b]شوحى البصلة قليلا وأضيفى عصير الطماطم والملح والفلفل والماجى وقليل من الصلصة, وضعى البسلة والجزر واللحم المفروم المعصج , اتركيهم قليلا على النار مع التقليب حتى تتسبك الطماطم , اضيفى قليل من الشوربة[/b][/size] [size=32][b]( أو يمكن الاستغناء عنها لاننا وضعنا الماجى) اضيفى قليل من الماء واتركيه خمس دقائق يغلى على نار هادئة[/b][/size] [size=32][b]واقلبيه فى طاجن وادخليه الفرن[/b][/size] [size=32][b][/b][/size] [size=32][b]يمكنك تقليل هذه الكمية وأخذ نصف المقادير[/b][/size] [size=32][b]تقدم مع أرز [/b][/size] [size=32][b]وماحدش يعمل جنبها أى نوع من اللحوم , خلاص خلصنا... مش فى لحم مفروم فيها , واللى جوزها يقولها فين اللحم أو الفراخ تقوله ده تبذير.. وسفه.. وحاجة مش صحيه ابدا .... واللى عندك اعمله .. ياله[/b][/size] [size=32][b][/b][/size][/b][/size] الموضوعالأصلي : طاجن البسلة باللحم المفروم // المصدر : ممنتديات جواهر ستار التعليمية //الكاتب: berber
| |||||||
الإشارات المرجعية |
الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 20 ( الأعضاء 3 والزوار 17) | |
|
| |
أعلانات نصية | |
قوانين المنتدى | |
إعــــــــــلان | إعــــــــــلان | إعــــــــــلان | إعــــــــــلان |