جواهر ستار التعليمية |
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات جواهر ستار التعليميه المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى مع تحيات الإدارة |
جواهر ستار التعليمية |
أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم ، في منتديات جواهر ستار التعليميه المرجو منك أن تقوم بتسجـيل الدخول لتقوم بالمشاركة معنا. إن لم يكن لـديك حساب بعـد ، نتشرف بدعوتك لإنشائه بالتسجيل لديـنا . سنكون سعـداء جدا بانضمامك الي اسرة المنتدى مع تحيات الإدارة |
|
جواهر ستار التعليمية :: مـــنـــتــــديــات الأسرة :: المطبخ العربي |
الأربعاء 18 مارس - 20:46:31 | المشاركة رقم: | |||||||
مشرف
| موضوع: الخبز المغربى الخبز المغربى الخبز المغربى المقادير: 2 كوب دقيق , 2 كوب دقيق سميد , 1 بيض , 1 معلقة كبير خميرة , : رشه ملح, 1 معلقه كبيرة زيت زيتون , 1 كوب لبن دافئ, 1 معلقه كبيرة : عسل ابيض, 1 معلقه خل, 1 كوب ماء دافئ (للوجه صفار بيضه,2 م ك لبن , نقطه خل , سمسم) الطريقة: اللبن والعسل والخميرة نخلطهم ونتركهم عشر دقائق تخمر : نخلط الدقيق والسميد ورشة الملح ووالبيضة والخل وزيت الزيتون : ونقلب عليهم الخميرة نعجن كويس مع اضافة الماء الدافئ بالتدريج ونعجن : حتى تتكون عجينه متماسكه تلم فى ايديك يعنى اضافة الماء بالتدريج :لان ممكن مش تستخدمى كل الماء ثم نتركها تخمر ساعه التشكيل: نقطع العجينه بعد ماتخمر الى 6 قطع متساية ونفردها بسمك 1 سم : ثم بالسكينة نخططها بالسكينه وندهن الوجه بالبيض ونرش السمسم : ونتركها تخمر نص ساعه او اكتر ونسخن الفرن على درجه 180 مده التسوية 20 دقيقه او على حسب الفرن عندك تابعيها - ---------------------------------------- - لو الفرن مش فيه مروحه نستخدم صنية فيها ميه ساخنه فى الرف الاسفل فى الفرن هتعمل توزيع لدرجه الحرارة زى المروحه الخبز طرى جدااا وطعمه مزيج بين الدقيق والسميد جربوها هتعجبكم تجديد فى المعجنات الموضوعالأصلي : الخبز المغربى // المصدر : ممنتديات جواهر ستار التعليمية //الكاتب: هنا جلال
| |||||||
الإشارات المرجعية |
الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 20 ( الأعضاء 3 والزوار 17) | |
|
| |
أعلانات نصية | |
قوانين المنتدى | |
إعــــــــــلان | إعــــــــــلان | إعــــــــــلان | إعــــــــــلان |